Natuurvallei rundvlees van Hoeve Schaffersberg uit Mechelen

Adopteer een koe

Houd de koe in de wei en maak haar met jouw steun of Koedobon extra blij!

Een koe adopteren, geweldig idee!

 

 

Bij Natuurvallei kun je nu ook een koe of kalf adopteren. Voor jezelf, je vereniging, bedrijf, of via een Koedobon als cadeau voor iemand anders. Maar je doet het in de eerste plaats voor jouw adoptiekoe! Je draagt concreet bij aan een beter leven voor je koe. Je houdt bovendien de koe in de wei. Genieten! Het adopteren van een koe of kalfje is namelijk leuk en leerzaam voor jou, je partner en voor je (klein-)kind.

 

Adoptie zorgt voor een nóg beter welzijn van de koeien. Want daarvoor zorgt jouw adoptiegeld. En je beleeft de boerderij en het leven van je koe van dichtbij. Zo volg je de ontwikkeling van je eigen adoptiekoe. Bijvoorbeeld wat ze eet en hoe haar gezondheid is. Kijk naar de koeiendans als ze naar buiten gaan. Beleef als ze in de wei genieten, maar kijk ook mee, als ze een kalfje krijgt.

 

Adopteer een Koe is een programma van Stichting Koevoet. De boerderijen die bij Adopteer een Koe zijn aangesloten hebben een duurzame bedrijfsvoering en staan open voor burgers, virtueel én op hun erf. Wij vertellen graag over onze dieren, het reilen en zeilen op het bedrijf, onze natuurinclusieve manier van boeren en onze duurzame streekproducten.

 

Van Stichting Koevoet krijg je af en toe een e-mail met nieuws van de adoptieboer(en). Als je een koe adopteert krijg je bovendien direct contact en toegang tot jouw eigen Natuurvallei appgroep en steun je jouw eigen koe. Ook lees je in het Nieuws van de Boeren meer over boeren en het boerenleven. Wij vinden het contact tussen ons als boer en jou erg belangrijk. Naar onze overtuiging draagt dit bij aan wederzijds begrip en bewustzijn, en kun je zo meegenieten van de natuurontwikkeling en het goede leven van onze blije koeien.

 

Voor jou betekent dit vaak (her-)ontdekken van hoe leuk en leerzaam het op de boerderij is en hoe waardevol het is om kinderen met dieren in aanraking te brengen en ze te leren waar onze zuivel en ons vlees écht vandaan komen. Vergeet ook niet een leuke naam voor jouw koe te bedenken.


Adoptie
Een koe adopteren kost € 50,- per jaar en doe je bij een van de boerderijen van Adopteer een Koe. Natuurvallei.nl is de enige adoptieboerderij van Adopteer een Koe in Zuid-Limburg. Een adoptieboer in jouw regio is natuurlijk wel zo makkelijk, als je jouw adoptiekoe(ien) tijdens de georganiseerde bezoekmogelijkheden wilt bezoeken.

 

Adopteren, hoe doe ik dat?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier, stel je eventuele vragen of maak meteen een afspraak om kennis te maken en je eigen adoptiekoe of -kalf uit te kiezen. Geen zin in een afspraak? We kunnen het ook op afstand regelen en samen een leuke Hereford of Blonde d'Aquitaine koe of kalf uitkiezen.

We kunnen je vooraf de adoptie-overeenkomst toesturen. Die kun je dan op je gemak nalezen (geen addertjes onder het natuurgras!), invullen en terugsturen, of meenemen naar de afspraak. Wij doen voor jou de rest van de administratie en zorgen ervoor dat de adoptie geregistreerd wordt in het systeem van Adopteer een Koe.

 

Adoptie cadeau geven? Geef een KOEDOBON!

Met deze KOEDOBON geef je wel een heel bijzonder kado!


De gelukkige ontvanger kan de Koedobon, met een waarde van € 50,- inwisselen bij Natuurvallei.
Hoe leuk is dat! Zelf je koe of kalfje uitkiezen op de boerderij. Heb je je Koedobon ingewisseld, dan heb je gedurende 1 jaar een eigen adoptiekoe!

Na dat jaar is het altijd mogelijk de adoptie verder voort te zetten. Zo blijf je contact houden met Natuurvallei en jouw gekozen koe en blijf je bijdragen aan het welzijn van je koe.

De Koedobon bestel je door het online formulier op deze pagina in te vullen. Je vinkt dan hieronder aan dat je een Koedobon wilt cadeau doen.

Wil je meteen rechtstreeks bij Natuurvallei.nl een koe adopteren, Koedobon bestellen, of heb je nog vragen? Vul dan het onderstaande formulier in.

 

Adopteren, of heb je nog vragen?

Heb je een vraag, wil je zelf adopteren of een Koedobon geven? Ik wil...

 *
Naam *
E-mailadres *
Contactgegevens *
Eventuele vragen of opmerkingen

Meer informatie over "Adopteer een Koe" ?

 

Adopteer een Koe is in 2001 opgericht door burgers en stichting Milieubewustzijn (StiM) om de boeren te steunen bij de MKZ-crisis.
Juist nu, met de huidige voedselschandalen willen veel burgers weten wie hun voedsel produceert. Zij willen hun (klein-)kinderen laten zien waar de voedzame levensmiddelen melk en vlees vandaan komen en hen respect voor dieren en de natuur bijbrengen. Een eis van de stichting Koevoet is dat de koeien zoveel mogelijk buiten in de wei lopen.


Het adoptiegeld gaat voor 90% direct naar de boer. De boer besteedt dit geld aan doelen die direct of indirect het welzijn van de adoptiekoeien ten goede komen en die niet uit de normale bedrijfsvoering zouden zijn betaald. Het bestuur van de stichting bestaat geheel uit onbezoldigde vrijwilligers. De stichting controleert jaarlijks waar de boeren het adoptiegeld aan hebben besteed en publiceert de resultaten in de nieuwsbrief de Koevoet. 

 

Voorbeelden van besteding van het adoptiegeld zijn:

 

  • Aanschaf nieuwe systemen voor real-time welzijnsmonitoring van de koeien
  • Aanschaf extra kalverdekjes zodat pasgeboren kalfjes warm blijven
  • Aanschaf koeienborstels, om de koe en haar vacht extra te verwennen
  • Plaatsen van veiligheidshekken of extra comfortabele voorzieningen
  • Aanschaf extra drink-, mineralen- of voervoorzieningen
  • Educatie van schoolklassen
  • Innovatieprojecten

 

Meer informatie vind je ook op de website van de stichting: https://www.adopteereenkoe.nl/